måndag 18 juli 2011

En ny hockeyblogg ser dagens ljus för första gången

Till att börja med så vill jag säga hej och varmt välkommen till min blogg som i stor del, kanske rentav bara, kommer att handla om AIK Hockey. Ofta ur ett mycket kritiskt perspektiv. Skit ska skit ha och bra prestationer ska belönas med skryt och rosor. Det är viktigt.

AIK - SPARKA SLÅ

Att hålla på AIK upprör andra. Att hålla på AIK väcker känslor. Att hålla på AIK är att gå i motvind - jämt. Vissa klubbar kommer aldrig uppnå den status och storhet som AIK alltid kommer förknippas med, och det är förstås förjävla synd om dessa människor, eller hur? För det sticker i ögonen, det lyser om avundsjuka och därför ska det alltid, jämt och ständigt sparkas och spottas på dem individer som med stolthet kallar sig Gnagare.

AIK-trubaduren skriver i sången som tar dig med till Norra Stå att det är "Våra sånger mot deras batonger, AIK - sparka slå". Och just den textraden är vad jag personligen ser som ett sant kännetecken för min kärlek till klubben. För om vi analyserar det hela så kommer vi inte närmare sanningen än så. Vi kan säga att det går en rät linje med vad man också skulle kunna kalla, "Vår kärlek - mot ert hat". Vi står upp för vårt klubbmärke och vi försvarar våra färger, dag ut och dag in, vecka ut och vecka in, året om, för resten av livet. Och vi gör det för vår dedication och passion. Vi gör det för kärleken till klubben och vi kommer aldrig, aldrig vika oss. Domslut emot oss, förbund emot oss, media emot oss, hela jävla världen emot oss. Men vafan gör det? Vi är ju Gnaget, AIK.

Med två månader kvar till första dif-derbyt i Elitserien så öppnar jag härmed denna blogg och välkomnar den som vill att följa med på en lång och intressant resa.

Som alla vet så finns det redan en uppsjö med bloggar på ämnet, och för egen del så har det uteslutande handlat om två bloggar som jag följt. Dessa två bör redan nu få ett hedersomnämnande. Dels för att dessa två bloggar har varit en stor inspirationskälla och anledning till varför jag valde att starta en egen blogg och dels för att det är två bloggar som täcker upp bra fakta, historia och kanske framför allt, bra och matnyttiga texter om det jag håller mest kärt, klubben AIK i allmänhet, och AIK Hockey i synnerhet. AIK är Hockey - Hockey är AIK och Black Boris är bloggarna som ska ta åt sig i detta nu.

Med det sagt så vill jag slutligen ge dig min syn på denna blogg och varför jag väljer att starta en egen när det, som tidigare nämnts, redan finns så många andra bloggar att välja på. Jag är en kille som fascineras av NHL och den heltäckande bild som ligan och alla lagen har. Det är professionellt och det är snyggt. Och jag tycker att Du som supporter alltid ska ha tillgång till så mycket text, uppsnack, eftersnack, intervjuer, bilder och matchklipp om ditt favoritlag som möjligt. Och om jag saknar inslag eller segment på andra bloggar ska jag låta vara osagt, för jag vet knappt själv vad det skulle vara jag saknar. Men det jag vet är att jag vill vara ett komplement till alla de bloggar som finns idag och jag vill bidra med texter, krönikor, uppsnack och eftersnack ur min synvinkel och hur jag ser på AIK Hockey. Jag vill breda på den, redan feta, helhetsbild och den bulletin vi idag har och göra den ännu fetare.

Så vart kommer den här resan att ta vägen? Jag har inte den blekaste. Detta är första inlägget av vad jag hoppas på ska bli många många fler. Jag kommer hänge mig till 110% den kommande säsongen och fullkomligt mata den som vill med texter och diskussioner om AIK Hockey och deras prestationer. Jag hoppas ni är med mig hela vägen.

Inga kommentarer: