fredag 12 augusti 2011

Vem är Engbloms ersättare som ass captain?

Jag ska börja med att säga att det inte är en lätt roll att mantla. Att ta över som assisterande kapten efter Davva Engbloms uttåg från klubben som spelare ska vara hedersamt och stort. Den spelare som får ett "A" på bröstet ska känna stolthet och bära märket i alla lägen, i medgång och i motgång. Spelaren som får äran att bära denna symbol ska vara en spelare som ger allt för klubben, någon som är en tydlig ledare på och på sidan av isen och som alltid alltid går att lita på.

Jag kom att tänka på det häromdagen, vi saknar i nuläget en andre assisterande lagkapten. Vi har Dick T, vi har Sampa men iochmed att allas vår AIK-hjälte och stora AIK-ikon David Engblom inte fick förlängt kontrakt så saknar vi en andre assisterande inför säsongen. Och jag har försökt hitta något på nätet, men jag kan inte komma över uppgifter som skulle vara avgörande i frågan om vem som skulle komma att bli ersättaren för i år.

Så vem ska det då bli? När man inte kommer laget nära så är det svårt att peka ut tydliga ledare. Jag som själv spelat ishockey vet att lagets absolut bäste spelare inte alltid är den självklara ledaren, och jag har funderat och jag har kommit fram till tre namn som står som nominerade att axla rollen som assisterande lagkapten inför säsongen 2011/2012.

Fredrik Svensson - En rutinerad och lugn back. Storvuxen, rejäl och stabil i sitt backspel. Han kan nog bidra med sin rutin såväl på isen som på sidan av. Ett namn för rollen som assisterande kapten.

Daniel Rudslätt - En defensiv och något underskattad spelare som många, inkluderad undertecknad, klagade på förra året. Det var mycket klet, mycket felpassningar och dåliga beslut till en början, men när jag i slutet av förra säsongen äntligen fick se Rudans storhet så insåg jag att hans defensiva förmåga och hans sätt att vara en lagspelare är viktigt för hela laget. Helt klart ett namn för rollen.

Daniel Bång - Urgnagaren som nog aldrig någonsin kan se sig spela i en annan klubb än AIK är väl på något vis lik Engblom i den bemärkelsen. Daniel är lojal mot klubben, mot sina egna medspelare och supportrarna och är verkligen en spelare som är värdig att vara assisterande kapten. Bång kanske inte har samma rutin som de övriga två men är det någon som skulle käka puck och offra en lem för klubben så är det denna kille.

Det är svårt, det kanske inte blir någon av dessa tre herrar, men jag är övertygad om att dessa tre namn är killar som varit på tal i diskussionen om en arvinge. Det återstår att se. Det kanske redan är klart?

4 kommentarer:

Black Boris sa...

Jag tror på Rudslätt eller Steen men hoppas på - hör och häpna - Nemeth! Är säker på att sistnämnde skulle växa med uppgiften.

Marran sa...

Ja, varför inte? Det är väl inte helt omöjligt att Nemeth eller, för den delen, Steen skulle få chansen. Jag har faktiskt inte tänkt på Nemeth, men nu när du nämner det så känns det inte som en dum idé.

Eddie sa...

det skulle i så fall vara av strategiska skäl, men endast om han odlar juggerababatten igen ;-)

Marran sa...

Haha, hockeyvärldens mest glesa "mustasch". Ingen George Parros på den grabben direkt.