tisdag 18 oktober 2011

Inför AIK-Växjö, Hovet 18/10 19.00

Först en mindre summering från den tre matcher långa roadtrippen. Den avslutades med en förlust, 3-1, mot HV71. En match som jag anser inte speglar siffrorna. AIK var på gång att kvittera till 2-2 i ett läge i matchen där Johannes Salmonsson åker ut efter en mycket oklar situation i mittzonen. Wolmer Edqvist vet vi ju sen innan att han inte är ett särskilt stort fan av AIK men att ta en utvisning där och då, nja. Den utvisningen nominerar åtminstone jag till årets billigaste. HV71 gör i påföljande powerplay 3-1 och matchen är mer eller mindre över. AIK tar fyra poäng av nio möjliga på denna roadtrip. Jag skrev tidigare att allt över tre poäng är mer än godkänt, så betyget blir, mer än godkänt.

Det är dags att lägga de matcherna åt sidorna. Jag har inte så mycket att säga om de tre. En knapp förlust mot Frölunda. Frölunda som verkar vara ett lag som vi kommer få många fina bataljer med i år. En ganska övertygande och klar seger mot nykomlingen Växjö. Ett lag som egentligen har en kedja som producerar något framåt, och med vår defensiva skicklighet så fick de aldrig chansen att komma in i matchen. Och sen, HV71, med Gris-Per Ledin i spetsen, ett lag som vi nog aldrig på förhand kan sia utgången om. Ett lag som vi ska klara av att slå en bra dag. Ett lag som lika lätt kan slå oss en dålig dag.

Nu väntar en ny match mot Växjö. Kan AIK upprepa bedriften sen senast i nya Vida Arena? Ja, jag tror det. Spelar bara AIK precis så som laget gjorde i torsdags så ska det absolut inte vara några problem. Det handlar om att inte ge lagets poängmaskin Iggulden-Kallio-Moran särskilt stort utrymme, då klarar vi av det. Så AIK måste se upp med den kedjan. En annan hockeynyhet är att Växjö värvar NHL-meriterade Jonas Holös. Det tycks finnas hur mycket pengar som helst i klubben. Och han är så klart ett mycket fint förvärv och en mycket fin förstärkning på backsidan. Han kommer dock inte till spel inför kvällens match. Det gör inte heller AIK's Fredrik Carlsson och Christian Sandberg. Fish som ännu inte repat sig efter den hjärnskakning han ådrog sig under försäsongen och som sedan förvärrades när denne provspelade inledningsvis av säsongen. Sampa ådrog sig en fotskada och är alltså osäker till spel ikväll. I övrigt så är laget intakt och det ska bli intressant att följa Kent McDonell som är tillbaka på Hovet ikväll.

I övrigt så har jag insett att AIK får ett åtta dagar långt uppehåll utan någon hockey efter kvällens match. Nästa match spelas nästa torsdag, borta mot Timrå. Och vad detta uppehåll kan betyda får vi vänta med att se. Blir det ett välbehövligt break eller tappar laget matchtempo? Som tur är så möter vi Timrå, ett lag som AIK har väldigt lätt för, efter uppehållet så det kan vara till lagets fördel att få vila lite extra.

* * *

Håll koll på AIK Hockeys spelare #18 Kent McDonell.
- En spelare med ett fint spelsinne och en spelare som producerade offensivt förra säsongen. Kent spelar under artistkontrakt och får då alltså inte spela i laget från start utan får komma in under oktobermånad. Kent spelade förra matchen mot HV71 men var väldigt osynlig. Kan han höja sig ett snäpp nu när premiären är avklarad och återigen visa hemmapubliken vilken enormt viktig spelare han är? Jag tror Kent får näta i hemmapremiären.

* * *

Mitt tips: AIK-Växjö 3-1

* * *

AIK kommer hem till Hovet efter en tre matcher lång bortatripp. Från den trippen har man med sig fyra poäng vilket är fullt godkänt om vi på pappret ser till motståndet. Detta är sista matchen innan laget får en åtta dagar lång vila från serien och därför hoppas jag att laget ger allt ikväll. Kent McDonell är tillbaka på Hovet, vad kan det ha för betydelse? Kommer firma Blomdahl-Rosén-Videll fortsätta producera poäng? Kommer Tobias Viklund vara lika majestätisk? Kommer vår egna Robocop, Steff Johansson, stoppa firma Iggulden-Kallio-Moran? Svaren på detta får vi ikväll, 19.00 på Hovet. Be there.

Inga kommentarer: