måndag 24 oktober 2011

Linus Videll till Ryssland - Ett steg i rätt riktning?

Idag blev det bekräftat att Linus Videll lämnar Elitserien och AIK för spel i Ryssland, KHL och laget Yugra Khanty-Mansiysk. Enligt källor så har laget jagat honom under en två årsperiod. Linus hade, om han fortsatt i samma imponerande stil, efter säsongen med högsta säkerhet lämnat AIK utan att klubben fått en enda spänn för honom. Denna trade gav åtminstone AIK Hockey några färska miljoner in på kontot, men är det till största sannolikhet på grund av de skyhöga räkningarna som polisen kommer posta vårt kansli? Eller är det av någon helt annan anledning? Och vad kommer detta att kosta AIK Hockey under denna säsong - egentligen?

Jag läste på ett forum där det diskuterats vilt under dagen och ja, jag kan egentligen bara citera skribenten Ross som skrev följande:

"AIK fick eller hade ett bra bud och att timingen på fler än ett sätt var bra just nu, med en dålig trend och denna sjuka historia om att polisen ska ta pröjs. Man fick sina pengar, fick utrymme att förstärka och fick också upp ögonen än mer på folk angående det orimliga med polisräkningarna."

Det känns som den mest logiska förklaringen till det hela just nu, och innan vi fått höra något mer konkret från klubben än att det är för att förstärka intäkter som sedan kommer, nästan omgående, gå till säkerhetsomkostnader, så anser jag att det är fruktansvärt tråkigt att detta beslut ska drabba AIK Hockey, oss supportrar och hockeyn generellt.

AIK Hockey är inne i en formsvacka, publiken sviker och föreningen måste, MÅSTE, göra något åt detta. För det här håller inte. Fortsätter utvecklingen i denna takt så ser vi oss själva i Allsvenskan snart igen. Och det är det väl ändå ingen som vill? Jag hoppas att detta blir en väckarklocka för många i laget och kanske blir det en "Zlatan-effekt", där kollektivet blir starkare och ännu bättre och att laget går stärkta och kommer ut som ett helt nytt lag efter detta. Men det kan man ju så klart bara önska och drömma om än så länge. Skulle vi se en sportslig förändring och att laget börjar vinna och återigen börjar visa samma takter som i fjol, ja då kan detta ha varit räddningen. Men skulle laget INTE börja producera utan visa samma nonchalanta inställning, förlora matcher och ge bort poäng till höger och vänster, ja, då vet jag inte längre. Då har vi ett seriöst problem.

Vi förlorar vår absolut mest producerande spelare, en bra spelare i powerplay och en bra straffskytt. Vad kommer vi att ersätta honom med? Juniorer eller kommer man leta efter en kompletteringsspelare som kan producera och axla den roll som Linus haft i AIK? Det blir svårt, tror jag. För en sådan spelare kostar. Och vill man nu förstärka intäkterna för säkerhetsomkostnader så har jag svårt att se att man kan köpa en ny klasspelare, för de är dyra i drift, men så klart, som Gozzi säger till Marie Hallman, det finns utrymme att värva nu, vilket inte var ett alternativ innan, och vem vet? Det kanske går att hitta någon toppvärvning för en billig peng, det har vi ju sett prov på att denna förening klarat av att hitta tidigare.

Till sist så vill jag bara säga att det är fullkomligt patetiskt och löjeväckande att polisen kan gå in och ta betalt av AB-klubbarna för de insatser som sker i samband med lagets event. Speciellt då det sägs att polisen kan göra det mot bolag som visar ett positivt resultat. Och som AIK rent ekonomiskt sett ut senaste tiden så är det knappast ett bolag som gått med vinst, det är snarare tvärtom. Ska detta stjälpa det som Gozzi under så lång tid byggt upp? Jag hoppas få se en protestaktion och ett allmänt upprop om att detta absolut inte kan genomföras. Skulle det vilja sig riktigt illa så kan det betyda slutet för AIK Hockey på den högsta nivån. Om laget fortsätter att underprestera, publiken fortsätter svika och polisen fakturerar klubben på miljonbelopp, ja, vart fan tar vi vägen då?

Jag hoppas och tror att detta är ett steg i rätt riktning. Nu är det upp till spelarna att höja sig ett snäpp, slå sig för bröstet och börja spela med hjärtat. Det gäller för kollektivet att visa upp en styrka. Det gäller för laget att bevisa att kollektivet större än den största stjärnan och att laget verkligen står upp för varandra.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,

När jag letade efter sport , poker och casino sidor så hittade jag er hemsida och nu undrar jag om ni skulle
vara intresserade av att ta emot gästartiklar?

henna.tirkkonen@omruk.co.uk