fredag 16 september 2011

Inför FBK-AIK, Löfbergs Lila Arena 17/9 18.30


Om vi hade bra statistik mot Timrå förra säsongen så var statistiken mot Färjestad, förra året, den totala motsatsen. Fem matcher och noll poäng i grundserien. Fyra matcher och inte ens oavgjort i någon av de fyra matcherna i slutspelet. Vad talar då för att vi ska slå Färjestad, i kaffebryggaren denna gång? Ja, inte särskilt mycket, om jag ska vara ärlig.

Färjestad har behållit en del av sin stomme sen förra säsongen. Vi återser Wallin, Sanny Lindström, Christian Berglund med flera, och Färjestad är alltid ett topplag. Alltid en guldkandidat och vinner alltid mot Gnaget. Laget från Karlstad har en stabil backbesättning och mycket fina forwards och två, hyfsade målvakter, får man väl ändå säga i AIK-mått mätt. Färjestad kommer från en repris på förra årets SM-final. Match mot Skellefteå AIK på hemmaplan och Färjestad vann slutligen med 3-2 efter att Marius Holtet avgjort på straffläggning.

Så Färjestad är alltid att se upp med och jag tror att AIK får en tuff match i Karlstad. Jag hoppas att få se en strikt defensiv. Det är enda sättet att slå ett lag som FBK. Spela grishockey, styra ut mot sargerna, kompakt defensiv och försöka sticka och hugga på kontringslägen. Det som är till vår fördel i år är att om vi jämför laget med förra säsongen så har vi mer tyngd i laget i år och det tror jag kan vara bra. Sen inledde vi med ett strålande powerplay mot Timrå och får vi chansen i numerärt överläge så ska vi ta den. Steff vet vi ju kan leverera i ett powerplay nu, likaså Gynge och Steen.

Men det blir tufft. Jag tror att Färjestad kommer dra det längsta strået, även om jag hoppas och tycker att AIK måste sälja sig dyrt i en match som denna.

* * *

Senaste fem matcherna mot Färjestad:

AIK-FBK 1-2 (27/3)
FBK-AIK 4-2 (26/3)
AIK-FBK 2-4 (24/3)
FBK-AIK 2-1 (22/3)
FBK-AIK 3-0 (24/2)

* * *

Håll koll på AIK Hockeys #87 Robert Rosén.
- Pigg spelare i matchen mot Timrå. Visade prov på fint spelsinne och var hjärnan bakom lagets powerplay i mångt och mycket. Nyckelspelare inför lördagens match.

* * *

Mitt tips: 3-2

* * *

Nyckeln för att vinna matchen mot Färjestad på bortaplan kommer att handla om att sälja sig dyrt och att vara fokuserad och koncentrerad. Det gäller att släppa nervositeten från premiärmatchen och brösta upp sig ordentligt. Färjestad är regerande mästare och det gäller för blivande mästarna att visa vart skåpet ska stå. Framåt!

Inga kommentarer: