lördag 24 september 2011

Inför AIK-Frölunda, Hovet 22/9, 18.30

AIK går rakt in i seriefinalen efter bara fyra matcher spelade. Laget ställs mot tabellettan Frölunda som fortfarande är obesegrade. En svit som förhoppningsvis Gnaget ikväll bryter.

Frölunda är alltid en het kandidat till guldet. laget gick dåligt förra säsongen och hade ett mellanår så att målsättningen är högt inställd i år kom inte direkt som en nyhet. Laget har ångat på i inledningen av årets säsong och har alltså inte förlorat en enda match så här långt. Frölunda har en mycket bred trupp och har alltid intressanta namn som vi måste se upp med. Den "fruktade" Dragkedjan är som bekant åter tillsammans och ska så klart inte ges några som helst gratischanser. Frölunda har också den största keepern som någonsin dragit på sig ett par målvaktsskydd. Den danske målvakten är ett monster och ikväll gäller det att ställa in siktet om vi ska lyckas få hål på honom.

AIK kommer från en arbetseger när Modo besegrades på bortaplan. Viktor Fasth höll nollan och laget spelade en väldig strikt och disciplinerad försvarshockey. Segern tog AIK till en andraplats i serien och ikväll väntar alltså det obesegrade laget och tabellettan från Göteborg. Ska Frölundas segertåg fortsätta att tuffa på eller kommer tåget att stanna i Stockholm? 

Jag tror att det blir en mycket tuff uppgift för AIK ikväll men att om laget spelar så bra som de gjorde i matchen mot Modo så finns en mycket stor möjlighet till att ta hem tre nya poäng. Det handlar att vårda det defensiva arbete som vi föredömligt fick skåda i torsdags. Hemmaplan och allt ska handla om AIK. Aggressivitet, tufft och hårt arbete ska vara ledorden. Toppa det med noggrannhet och att våga så kommer det bli riktigt bra. Jag vill också se att Sampa och Daniel Bång kliver fram ikväll och visar upp sig från den bästa sidan. Något som vi inte fått se än i år. Det är nästan ett krav att de levererar ikväll. 

* * *

Senaste fem mötena mot Frölunda:

FRÖ-AIK 1-2 (17/2)
AIK-FRÖ 1-2 (16/1)
FRÖ-AIK 3-4 (27/11)
AIK-FRÖ 5-2 (1/11)
FRÖ-AIK 0-1 (21/9)

* * *

Håll koll på AIK Hockeys spelare #6 Dick Tärnström.
- Lagkaptenen och fältherren som visat upp en målform i år. Får vi se honom måla från blått även ikväll?

* * *

Mitt tips: AIK-Förlunda 3-1

Ikväll ska AIK visa sillstryparna från Glenneborg vart skåpet ska stå. Framåt stolta AIK!

Inga kommentarer: