onsdag 28 september 2011

Inför AIK-Luleå, Hovet 29/9, 19.00


Hovet, torsdag och gameday. Luleå kommer på besök, ett av de väntade topplagen för säsongen. Laget har värvat smart och truppen är nästan alltid intressant nu förtiden. Laget kommer senast från en vinst hemma mot Färjestad och vinst mot Färjestad ingjuter så klart stort självförtroende hos spelarna. AIK kommer senast från förlusten i Linköping, ett kapitel som vi för längesen har avverkat, och det vill nu till att Gnaget är med från start, annars kommer det gå som mot Linköping. Samma oskärpa i inledningen mot Linköping såg vi i början av andra perioden mot Djurgården, och jag hoppas att det inte är en trend vi börjar ana. Det är därför extra viktigt att fokusera på den egna arbetsuppgiften och att gå ut till match, taggad till tänderna. Vi är kommer i slutänden alltid vara ett lag, så se till att jobba som ett och hjälp varandra. Fokuserat tack.

Luleå är annars ett intressant lagbygge med många bra defensiva forwards och många offensiva toppar. Spelare att se upp med är så klart Johan Harju och Jonas Vihko som inledningsvis av säsongen visat fin form. Luleå har annars blandat och gett när det gäller resultaten. Klara vinster har varvats med oklara förluster så jag vet egentligen inte riktigt i vilken form Luleå är i, men att AIK ska kräva revansch från förlusten i måndags är det inget snack om.

AIK och Luleå spelade jämt förra säsongen. På fem möten hade vi fem segrar till Luleå, varav två av de avgjordes i sudden. Annars så var målstatistiken, AIK-Luleå 4-9, på fem matcher. Alltså, väldigt målsnålt. Jag tror att matchen imorgon också kommer vara tight och målsnål. Det kommer bli ett uddamålsresultat. Garanterat. Och det laget som är mest fokuserat och det lag som gör minst misstag kommer vinna. Och där tror jag AIK kommer dra det längsta strået. Det är ett annat AIK som Luleå möter den här säsongen och jag tycker det ska bli otroligt intressant att se om AIK kan ta kommandot från start i den här matchen.

För att AIK ska vinna matchen krävs, som alltid, hårt och aggressivt försvarsspel som är fokuserat och inte så tillkrånglat. Använd våra offensiva spetsar när vi sen går till anfall, låt kreativiteten flöda och våga utmana, våga skjut och våga finta. Som det har skrivits om en del efter Markus Svenssons debut, att laget spelar en bättre defensiv med Viktor Fasth i målet, har jag lite svårt att se. Oavsett vilken målvakt det är som står så ska du lita på honom till 100%. 

* * *

Senaste fem matcherna mot Luleå Hockey:

AIK-LHF 1-2 (1/3)
LHF-AIK 1-2 (27/1)
LHF-AIK 2-1 (9/12)
AIK-LHF 0-3 (26/10)
LHF-AIK 1-0 (5/10)

* * *

Håll koll på AIK Hockeys spelare #22 David Lillieström-Karlsson.
- En pigg junior som tagit steget in i AIK Hockeys A-lag på allvar. Fick göra sitt absolut första elitseriemål i bortamatchen mot Modo och har hittills visat upp ett fint register. DK är ett tydligt exempel på den fina juniorsatsning som AIK stått för. Han har en mycket imponerande speed, skridskoskicklighet och fint spelsinne. Han gör sitt andra mål i Elitserien imorgon mot Luleå.

* * *

Mitt tips: AIK-Luleå 2-1

* * *

AIK ställs mot ett Luleå med många intressanta namn och ett lag som tippats tillhöra den övre halvan efter grundserien är spelad. Ska AIK vara där och slåss om en plats så vill det till att man gör bra matcher mot bra motstånd. Imorgon är ett sådant möte mot exakt ett sådant motstånd. Det gäller att AIK visar upp sig från sin bästa sida. Plocka fram spelet som vi fick se i matchen mot Frölunda. Då garanterar jag att vi vinner tre poäng.

Inga kommentarer: