onsdag 14 september 2011

Inför AIK-Timrå, Hovet 15/9 19.00


Elitseriepremiär och drömmotstånd. Åtminstone om vi ser till förra säsongens resultat mot Timrå. Fem segrar av fem möjliga och målskillnaden var klara 21-6 till AIK. Det är inte mycket som tyder på att Timrå blivit mycket starkare i år. Det trots att vår alldeles egna derbyhjälte Johan Andersson och ex-gnagaren Yared Hagos befinner sig i laget.

Premiärer är alltid premiärer och det kan så klart bli en match med en karaktär som är nervös och tillknäppt. Det får vi räkna med. Men jag anser samtidigt att detta är det perfekta tillfället att få en kanonstart på säsongen och bara köra över Timrå, sätta sig i respekt inför de andra lagen. Detta är med andra ord en drömöppning som vi blivit tilldelade.

Formationerna har jag inte riktig koll på i nuläget, utan morgondagens match får utvisa huruvida Gunnar och Roger tänkt formera sitt manskap. Det ska hursomhelst bli mycket intressant att se AIK på Hovet igen. Det har varit en lång sommar men nu är väntan över, serien drar äntligen igång och nu vet man att man kan viga kvällar och helger åt att se hockey igen. Fantastiskt.

Vad har vi då att säga om Timrå? De lyckades vinna träningsmatchen i Sollentuna men det säger inte mig så mycket, jag är inte imponerad över Timrå och dess manskap. Vi får se upp med tjeckiska Petr Vempola och den ständigt farlige Timo Pärssinen. Vempola som är ny för säsongen är en av många nya spelare i Timrå. Laget har skrivit en hel del nya kontrakt inför säsongen och frågan är om de hunnit spela ihop sig under försäsongen? Som jag tidigare nämnde så har vi två ex-gnagare i laget samt en difare i målet. Även den hetlevrade Jonte Hedström ser vi också i Timråtröjan. Vi minns också Ilkka Pikkarainens fruktansvärda tackling på Josh MacNevin förra säsongen som spoilerade i princip hela kanadensarens säsong. Vi glömmer aldrig! Visselorkan så fort denne fega finne rör pucken.

Sett till spelarmaterialet i båda lagen så är AIK det klart starkare laget och ska stå som favoriter i morgondagens match. Både om man ska tro experter, spelbolag och undertecknad.

* * *

Senaste fem matcher mot Timrå:

AIK-TIMRÅ 1-4 (23/8)
AIK-TIMRÅ 3-1 (26/2)
TIMRÅ-AIK 1-3 (2/1)
TIMRÅ-AIK 2-7 (11/12)
AIK-TIMRÅ 4-1 (6/11)

* * *

Håll koll på AIK Hockeys #55 Linus Videll.
- Skridskostark med känsla för att göra poäng i varje match. Kan han bli säsongens första målskytt på Hovet?

* * *

Mitt tips: 4-1

Säsongspremiär, hemmapremiär, Hovet och match mot Timrå. Nu är det dags att kliva in i allvaret.

Inga kommentarer: